Gogotasun puntua edo bliss point-a jaki bat jateari ezin eustea bihurtzen duen gatz, azukre eta gantz nahasketa perfektu horri erreferentzia egiten dion terminoa da.
Gaur egun, plastikoa leku guztietan dago, baina duela hamarkada batzuk ia ez zegoen gizartean. Pixkanaka, gure bizitzan sartzen joan zen, eta poltsa eta ontzi plastiko praktiko eta kutsagarriz bete z…
Sukaldea da, ziurrenik, azken urteotan diseinuan gehien eboluzionatu duen etxeko espazioa. Sukaldea kontsumitzen ditugun elikagaiak prestatzeko etxeko espazioa da, eta espazio horretan ematen dugu de…
Gaur egun, eztabaida bizia dago elikadura ohiturei eta horiek osasunean, ingurumenean –biodibertsitatea, berotegi-efektuko gasen emisioak, berotze globala– eta animalien ongizatean duten …
Giza jarduera ia guztiak elikadura-kulturari lotuta daude, modu batera edo bestera, eta gizakien eta animalien bizitzako alderdi garrantzitsuenetako bat elikagaiak bilatzea da. Giza denbora gehiena, …
Aurreko batean komentatu nuenez, proteina alternatiboen garapena elikagaien berrikuntzaren esparru nagusietako bat bihurtu da Europan. Halaber, ezin dugu jarraitu animalia-jatorriko proteinaren gaur …
Gizakiak. Eboluzioan arrakasta handiena izan duen animalia-espeziea gara. Planeta osoan sakabanatzea lortu dugu, habitat guztiak konkistatu ditugu eta baliabideak bizirauteko erabili. Orain, gizateri…