CROSS COUNTRY: Borja Nieto onena, hareak fisikoki izugarri zaildu zuen lasterketan

Xabier Urtzelai 2014ko mai. 11a, 14:06
Borja Nieto pilotu bizkaitarra izan zen onena zapatuan Bergaran egin zuten Euskal Herriko Cross Country txapelketan. Elite mailan Balmasedakoak bederatzi itzuli eman zizkion antolatzaileek proposatutako zirkuituari (8.39.709 izan zen egin zuen denbora onena), eta bi minutu atera zizkion bigarren sailkatu zen Vicente Soldevillari. Hain zuzen, podiumeko bigarren postuagatik lehia estuagoa izan zen, Soldevillak 14 segundo baino ez zizkiolako atera Alberto Itoizi.

Talaveran jokoan egon den Mundialagatik beldur ziren aste barruan antolatzaileak, pilotu asko lasterketa hura jarraitzera Madrilera joango ziren beldur, baina azkenean hitzordu borobila izan zen, 90 pilotu inguru batu zirelako irteera puntuan –Kantabriako txapelketarako ere baliagarria zen.

Fisikoki, gogorra

Cross Countrya fisikoki motokrosa baino zorrotzagoa da, bigarrenean pilotuak abiadura bizian ibiltzen dira. Baina, Cross Countryan oztopo gehiago gainditu behar izaten dituzte. Hala, zirkuituko zona batean pilatutako hareak izugarri zaildu zuen proba, ikusleen gozamenerako. Aipatu, Senior B mailan Jon Otamendi izan zela onena, eta Bergarako Urtzi Markiegi hamabigarren sailkatu zen.