Logoa

ELIKATU

'Elikatu' errezeta: piper hummusa

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

'Elikatu' erreportajea: edari begetalak

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

Itziar Bartolomek edari begetalak etxean bertan nola egin erakusten du erreportaje honetan. Trebea da halakoak egiten; eta Antton Monforterekin batera, Xumafix etxetresna iraultzailearen asmatzailea eta gaiarekin lotutako liburu baten egilea ere bada.

'Elikatu' 3. saioa: edari begetalen gaineko erreportajea eta piper hummusaren errezeta

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

Batetik, Itziar Bartolomek edari begetalak etxean bertan eta modu errazean nola egin erakutsiko du; horretan aditua da bera. Eta bestetik, Naiara Uriarte elikadura kontsultoreak piper hummusa egiteko jarraibideak azalduko ditu.

'Elikatu' erreportajea: Jakion

  Osasuna  Debagoiena  Leintz Gatzaga ELIKATU

Kontserbak egiten ditu Jakion enpresak, bertako eta garaiko lehengaiekin. Leintz Gatzagan bota zituen sustraiak 1997an eta proiektua handituz doa, urtetik urtera. Bere ibilbidea eta produktuak ezagutu ditugu, eta kiwi marmelada egiteko prozesua ikusi.

'Elikatu' errezeta: arroz risotoa seitana eta perretxikoekin

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

Garitik datorren proteina begetala da seitana, okelaren antz handia duena. Horrekin eta perretxikoekin, arroz risotoa prestatu du, oraingoan, Naiara Uriartek.

'Elikatu' 2. saioa: Jakion enpresari buruzko erreportajea eta arroz risotoa seitanarekin errezeta

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

Bigarren saio honetan Debagoieneko baserrietako lehengaiak erabiliz kontserbak egiten dituen Jakion enpresa ezagutuko dugu. Bestalde, errezeta tartean, Naiara Uriarte elikadura kontsultoreak arroz risotoa seitanarekin eta perretxikoekin egiten erakutsiko digu.

'Elikatu' errezeta: miso zopa

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

Miso zopa. Horixe izan da Naiara Uriarte elikadura kontsultoreak Elikatu saio berrirako aukeratu duen lehen platera. Zopa hori nola egiten den erakutsi du eta bere elaboraziorako erabili dituen osagaien gaineko azalpenak eman.

'Elikatu' erreportajea: ogia

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

Ogiari buruzko erreportajearekin estreinatu da Elikatu saioa. Mireia Alberdi dietistak ogi mota ezberdinak, ogia egiteko erabiltzen diren lehengaiak, onurak edota arriskuak izan ditu hizpide; eta Bolintxoko Mari Karmen Gantxegik bere lantegiko ateak ireki ditu.

'Elikatu' 1. saioa: ogiari buruzko erreportajea eta miso zoparen errezeta

  Osasuna  Debagoiena ELIKATU

Jan-edanak izango dira 'Elikatu' saioaren ardatz. Lehenengo saio honetan Mireia Alberdi dietistarengana joko dugu gure eguneko dietan asko erabiltzen den jaki bat hobeto ezagutzeko: ogia. Bestalde, Naiara Uriarte elikadura kontsultoreak plater osasungarriak prestatzen erakutsiko digu errezeten tartean; gaurkoan Miso zopa egingo du.