Antolaketa eta kontsumoa, Erosteko moduak, Etiketatzeko formulak, Plastikoaren kontsumoa murriztea, Kontserbatzeko metodoak eta Sasoiko elikadura dira emango dituzten sei tailerrak. "Guztion artean eragin behar dugu. Kontzienteko kontsumitzen dugunon esku dago aurrera-pausoak ematearena. Guztion artean egin behar dugu indarra", esan du aurkezpenean Amaia Diaz de Monasteriogurenek.
Kontzienteki eta arduratsu kontsumitu gura dutenekin edo dagoeneko hasita daudenenekin elkartu, eta elikadura kontzientea bultzatuko duen mugimendua sortu gura dute. "Ikastaroetara datozen herritarrek erosketak beste modu batera egin izan dituzte. Beste ohitura batzuk ezagutu. Elkarren artean ikasi behar dugu. Feed back-a sortu gure artean".
Zahartzaro aktiboa
2016an ipini zuen martxan Oñatiko Udalak Bizipoz programa. Zahartzaro aktiboa izan gura zuten 55 urtetik gorakoendako ekintza Leinn programaren bidez sortutakoa izan zen. Ordutik, hainbat lanketa egin dituzte: adimen emozionala, teknologia berriak, ingeles taldea eta elikadura kontzientea, beste beste.