Alderdi fisikoan desoreka, eta borrokatu arren galtzaile MU

Julen Iriondo 2018ko urt. 6a, 21:27

76-84 nagusitu zaizkie Estelako kantabriarrak arrasatearrei. Lehenengo laurdenean sailkapeneko alde handia kantxan islatu eta kanpokoak etxekoen gainetik pasako zirela zirudien arren, bigarren laurdeneko defentsak eta saskiratzeetan asmatzeak hor mantendu ditu Iñaki Ogara Arri-ren mutilak. Azken hogei minutuetan, baina, berriz nagusitu dira kanpokoak.

Porrot bakarrarekin zetorren Estela Iturripera; bosgarren garaipenaren bila MU. Erritmo bizia ezarri dute hasieratik kanpokoek, eta barruko jokalarien nagusitasuna baliatuz 16-28 aurreratu dira lehen laurdenean. Adierazgarria 11 zenbakidun Tomas Hamplek bere taldearen puntuen erdia egin dituela ia, 38 denera, eta lehenengo jauzitik ikusi da partiduko gakoetako bat izango zela. 39 minutu jokatu ditu, gainera –hasierako boskotea eta seigarren jokalari bat baino ez ditu erabili, ia, kanpokoen entrenatzaileak–.

Bigarren laurdenean, ordea, MU goian presioa egin eta kantabriarren jabetza hasiera oztopatzen saiatu da, eta defentsako lan horrek, erasoan asmatu izana gehituta, emaitza eman du. 25-15eko partzialarekin, 41-43 zen markagailua atsedenaldian.

Tarte horretan, baina, faltaz bete dira etxekoak, eta azken bi laurdenetan, berriz ere, erraz topatu dute kanpokoek saskirako bidea, Hamplengan oinarrituz sarri. Azkenean, 76-84.