Elikadura kontzientea da BiziPozeko gai berria

Amaia Igartua 2019ko urt. 24a, 18:22
Eguaztenean Euskaldun Berria gelan egindako aurkezpenean

55 urtetik gorako herritarrek horrela eskatuta landuko dute elikadura kontzientea BiziPoz egitasmoko zazpigarren ikastaroan. Otsaila eta martxoa artean egingo dira zortzi tailerrak eta Amaia Diaz de Monasterioguren dietistak gidatuko ditu.

Elikadura kontzientea izango da BiziPoz egitasmoaren barruan otsailean hasiko den tailerraren gaia. Herritarrek hala eskatuta erabaki dute gaia. "Hau zazpigarren tailerra da eta hainbat gai landu ostean, osasunaren barruan, elikadurak interes handia pizten duen gaia dela ikusi genuen. 55 urtetik gorako jendeak asko daki gai honi buruz, baina orain beldur eta mito asko sartu dira eta interesa dute gai honetan", adierazi du Eider Etxebarriak, BiziPoz ekimenaren sortzaileetako batek.

Diaz de Monasteriogurenekin

Amaia Diaz de Monasterioguren dietista-nutrizionistarekin elkarlanean egingo dute formazioa. Zortzi tailerrek osatutako formakuntzaren bitartez, parte-hartzaileei baliabide eta tresna batzuk emango zaizkie elikadura ohiturak aldatzen ikasteko. "20 egunetik aurrera behar izaten dira ohitura aldaketa bat egiteko", argitu du Diaz de Monasteriogurenek. Eta gaineratu du: "Norberaren beharrak lantzen joango gara bost asteetan eta taldearen babesaren garrantziaz ohartuko gara".  Izan ere, dietistaren esanetan, taldean egotea oso aukera ona izaten da norberak erronka bat jartzeko, taldean beti baitago babes handiagoa.

Emozioen garrantzia

Hasieran, elikaduraren gurpila erabiliko dute, norberaren bizitzan elikadura eta ongizatean parte hartzen duten alderdi desberdinak landuz. Horrela, bakoitzaren ohiturak ezagutu eta erronka batzuk finkatu asteroko elkartzeko unearekin, erronka horiek lortzen joango dira.

Amaia Diaz de Monasteriogurenen esanetan, emozioak eta elikadurak oso harreman zuzena dute. Gose mota desberdinak ditugu eta askotan gure emozioen arabera elikatzen gara, eta hori ohitura bihurtzean, arazo bilakatu daiteke. "Elikadura kontzientearen bidez konturatu behar gara zergatik ari garen horrela jaten", dio.

Izen-ematea

Udaleko gizarte zerbitzuekin batera antolatutako tailerra da eta izena telefono zenbaki honetara deituta egin behar da: 638 51 69 73. Urtarrilaren 30 da izena emateko azken eguna.

ALBISTEAK ESKUKO TELEFONOAN

Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!

WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.

TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.

ASTEBURUETAKO BULETINA

Zure posta elektronikoan asteburuko albiste nabarmenekin osatutako mezua jasoko duzu. Harpidetu zaitez debalde hemen.


Harpidetza aukera guztiak