Kanpainak Eusko Jaurlaritzako Turismo eta Ostalaritza zuzendaritzak eta Euskadiko hiru lurraldeetako ostalaritza elkarteek urtero sinatutako elkarlanerako hitzarmena du abiapuntu, eta Gipuzkoan Gipuzkoako Ostalaritza Elkarteak gidatuko du.
Gipuzkoako Ostalaritza Elkarteak biztanleriaren erantzukizuna bilatu nahian eta hiru herri horietako intzidentzia-tasei aurre egiteko helburuaz jarri du martxan egitasmoa. Horretarako, herritarrak, ostalariak eta hauen bezeroak informatuko dituzte, indarrean dagoen osasun araudiren arabera ostalaritzan establezimenduetan bete behar diren honako bost oinarrizko portaera-arauei garrantzia emanez: musukoaren erabileraren derrigortasuna, elikagaiak edo edariak hartzen direnean izan ezik; eserita kontsumitzearen derrigortasuna; gehienera lauko taldeetan biltzea; eskuetako garbitasuna; eta 1,5 metroko pertsonen arteko distantzia mantentzean.
Sentsibilizazio kanpaina Gipuzkoan
Gipuzkoan, kanpaina 5000 biztanle baino gehiagoko herri guztietan jorratuko da, hamar egunetan zehar: San Jose zubian zehar (bezperan, hau da, gaur martxoaren 18an hasita) eta baita Aste Santuko jai egunetan ere (martxoaren 31an, asteazkena, hasi eta apirilaren 15a, astelehena, arte).