Aitor Mimenza eta Ainara Urrutia azkarrenak Torreauzoko krosik jendetsuenean

Hasier Larrea 2022ko uzt. 3a, 13:31

Oñatiarretan, Eric Martin eta Mikel Ruiz eskua emanda helmugaratu dira 3. eta 4. postuetan, eta Olatz Korkostegik lortu du lehenengo sailkatzea emakumeen artean. 242 parte hartzaile egon dira guztira, orain arteko gehien. Antolakuntzak emakumeen presentzia handia nabarmendu du, %40 izan baitira.

Lau alditan parte hartu du Aitor Mimenza elorriarrak Torreauzo eta Olate arteko 7,6 kilometroko itzulian, eta lauretan lortu du irabaztea. Gaurkoan, 23 eta 16 segundotan iritsi da helmugara. Hasieratik aurreratu da lasterketan, Unai Ibarrak gertutik jarraitu dio baina minutu erdiko tartea atera dio azkenean.

Minutu pasatxora heldu dira Eric Martin eta Mikel Ruiz Antxintxikako lasterkariak. Elkarren arteko pikea egin baino, nahiago izan dute eskutik helduta zeharkatu helmuga. Sergio Garcia izan da hirugarren oñatiarra.

Emakumezkotan, azken orduan izena emandako aretxabaletar bat izan da bizkorrena, Ainara Urrutia, hain zuzen. Mendi lasterketetan dabil orain burubelarri, baina Torreauzon 2019an probatutako zapore goxoa berriz dastatu nahi izan du, eta oraingoan ez du parekorik izan; helmugara 28 minutu eta 11 segundoko denbora eginez iritsi da.

Idoia Nogales debarra, Irati Larrañaga usurbildarra eta Izaskun Arriaga gasteiztarraren ostean, herritar bati egin diote txalo azken txanpan, Olatz Korkostegiri, hain zuzen. 33 minutu eta 7 segundo behar izan ditu joan-etorria burutzeko.

Denentzako tokia

Korrikalariek bakarrik ez, handbikeko paratriatletek eta aniztasun funtzionaldun bost haurrek ere izan dute lasterketan parte hartzeko aukera. Joseba Azkarate oñatiarra iritsi da handbike-arekin lehenengo. Gainera, hanka bat galdu zuen Josu Egañak makuluekin burutu du ibilbidea.