Emaitza onak lortu dituzte Oñatiko atletek Gipuzkoako duatloi txapelketan

Oihana Elorza Gorostiza 2022ko api. 4a, 16:19

Oñatitik joandako sei atleta izan ziren atzo Zizurkilen izan zen Gipuzkoako duatloi txapelketan: Miren Josune Bikuña, Olatz  Korkostegi, Andoni Correas, Mikel Ruiz, Iñigo Mugarza eta Beñat Guridi. Podiumera igo ziren Bikuña, Korkostegi eta Guridi.

Sprint kategoriako Gipuzkoako duatloi txapelketa jokatu zuten domekan Zizurkilen eta ondo ibili ziren hara joandako atleta oñatiarrak. Hiru zati izan zituen probak: bost kilometro korrika, bizikleta gainean 20 kilometro eta bukatzekok, beste 2,5 kilometro korrika hasierako zirkuitu berdinean. 98 atletek bukatu zuten proba.

Emakumezkoen  mailan, Miren Josune Bikuña lehenengoa izan zen bere kategorian eta bigarrena sailkapen orokorrean. Olatz Korkostegi, berriz, hirugarren postuan sailkatu zen bere kategorian.

Gizonezkoetan, Beñat  Guridi txapeldun ordea izan zen 23 urtez azpiko kategorian, eta hirugarrena sailkapen orokorrean. Andoni  Correasek , Iñax  Mugarzak eta  Mikel Ruizek ere lasterketa ona egin zuten. Azken horri bizikletan zulatu zitzaion eta podiumera igo barik gelditu zen ondorioz.