Txerria, sasoiko jaki goxoa, berbetagai lehenengo eta jangai gero

Mirari Altube Arrese 2014ko ots. 23a, 17:56

Jerardo Elortza eta Jose Antonio Azpiazu hizlariak.
Atzo, zapatua, Arantzazun egindako Txerri Jaiak, txerrien gaineko sekretu guztiak utzi zituen agerian. Horixe ezagutzera hurreratu ziren Gandiaga Topaguneko aretoa bete egin zuten lagunak, 120 inguru. Jakingura aseta alde egin zuten guztiek, baita tripa aseta ere mordotxo batek, 'txerripoteoaren' ostean.

Txerri-hilketaren gaineko argazkiak eta kontuak azaldu zizkien lehenengo, Natxo Santos argazkilariak; eta ondoren Jose Antonio Azpiazuk eta Jerardo Elortzak baserriko txerri jardueraren gaineko gorabeherak. Txerriaren aipamen historikoaren gainean jardun zuten lehenengo, baita bitxikerien gainean ere. Azpiazuren esanetan txerriaren aitzakiarekin euskaldunok nazioarteko harremanak landu izan ditugu. Era berean, argitu zuen gure ekonomian txerria oso garrantzitsua izan dela; doteko idatzietan, esaterako, askotan agertu izan da txerriaren aipamena, haren balioa barne. Elortzak, ostera, ohituren gainean jardun zuen. Esamolde eta atsotitz askotan ere agertzen da txerria tartean, Txerria gose ezkurra amets.

Hitzaldi ostean txerriki pintxoak probatu zituzten askok, tartean sagardotan egositako txorizoa eta piperrarekin erretako solomoa.

ALBISTEAK ESKUKO TELEFONOAN

Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!

WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.

TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.

ASTEBURUETAKO BULETINA

Zure posta elektronikoan asteburuko albiste nabarmenekin osatutako mezua jasoko duzu. Harpidetu zaitez debalde hemen.


Harpidetza aukera guztiak