Jana eta edana
Oñatiko Foruen plazan, ohiko autoen ordez, karpa handi bat egon da asteburuan. Barruan, zortzi garagardo mota aukeran: beltza, horia, zazpi gradu zituen beste bat —horrelako asko ezin edan, bestela, oker etxera—, eta, tartean, alkohol bariko bat ere bai. Aproposa gidatu behar zutenentzako, edo, besterik barik, alkoholik hartzeko gogorik ez zuen edonorentzat. Baina edaria bakarrik ez, janaria ere egon zen: oilaskoak, txerri ukondoak eta saltxitxak. Mahaietan eserita, jende asko egon da ukondoa gustura jaten, alboan garagardo pitxarra batekin. 500 lagunentzako tokia zegoen, mahaietan eserita jan edo afaltzeko, eta beteta egon dira egubakoitzean eta zapatuan.
Batzordekoak, pozik
Jaia antolatzeko aitzakia ere polita izan da: batetik, Aloña Mendi elkartearen eguna ospatzea, sail guztien –14 dira– arteko elkartasuna areagotzea; eta, bestetik, haientzat dirua lortzea. Elkarteko 150 lagun egon dira lanean; batzuk, sekula barra atzean egon barik eta, lehenengo garagardoa ateratzeko unean, urduri. Ez da lan makala garagardo freskoa era dotorean ateratzea, eta, emaitza moduan, aparra bere neurrian edukitzea.
Domeka elkartekoen eguna izan zen. Eguerdian karpara sartu eta batzordeko kideak zeuden, mahaietan eserita, oilaskoa jaten. Eurek zerbitzatu eta eurek jan. Barrez zeuden, giro politean, musika jarri eta berriketan. Pozik, egubakoitzean karpa zabaldu zenetik, jende asko ibili zelako, garagardo ederrena aukeratu eta edaten. Eta lasai, amaitu delako lana.