Urrea, zilarra eta brontzea ekarri dituzte Ourensetik

Julen Murua Mesonero 2024ko ots. 18a, 13:04

Carrascal, Ruiz de Azua eta Calbano, dominekin. Argazkiak: Sergio Mateo.

Ourensen jokatu duten Espainiako Atletismo Txapelketatik hiru domina etorri dira Debagoienera. Malen Ruiz de Azuak urrezkoa kolkoratu du pertika-jauzian; Eneko Carrascalek, aldiz, zilarra, jauzi hirukoitzean; Andoni Calbanok, azkenik, brontzea bereganatu du 200 metroko proban.

Atzo, zapatua, urrezko domina lortu zuen Malen Ruiz de Azua arrasatearrak Ourensen jokatu den Espainiako Atletismo Txapelketan eta Espainiako txapeldun izatea lortu zuen. Pertika-jauziari dagokionez, estatu mailako izen handietako bat da Ruiz de Azua eta atzoko emaitzaren ostean, berretsi egin du modalitate honetan duen maila handia. Ez du aurkaririk izan atleta arrasatearrak eta, 4,30 metroak gainditzea lortuta, laugarrenez, Espainiako txapeldun bilakatu da.

Ruiz de Azua, atzo, jauzietako batean. Argazkia:  Sergio Mateo /Sportmedia.

Carrascalek atzamarrekin ukitu zuen urrea

Oso gertu izan zuen Eneko Carrascalek urrezko domina; izan ere, azkenengo jauzira lehenengo sailkatu gisa iritsi zen arrasatearra, baina Pablo Torrijos atleta castelloarrak hamasei metroak gainditzea lortu zuen (16,02) azkenengo aukeran. Haren ostean izan zuen Carrascalek lehenengo postua berreskuratzeko aukera eta, txapelketako marka hoberena egin bazuen ere (15,97), ez zuen lortu Torrijos garaitzea.

Carrascal, salto betean. Argazkia: Sergio Mateo / Sportmedia.

Calbanok, brontzea

Gaur, berriz, 21.21 segundo behar izan ditu Andoni Calbano bergararrak helmuga zeharkatu eta Espainiako hirugarren korrikalari onena izateko 200 metrotan. Arazo handirik gabe sailkatu zen finalera Calbano (21.20) eta gaur atzo bezain bizkor aritu da atleta bergararra, podiumera igo eta brontzezko domina janzteko. Kiniela guztietan zuen podiumean toki bat Calbanok eta, Juan Carlos Castillok gauzak zaildu egin badizkio ere, haren aurretik helmugaratzea lortu du.

Calbano, 200 metroko lasterketako finalean. Argazkia: Sergio Mateo / Sportmedia.