Mondra eta UDAren arteko derbian, aretxabaletarrak garaile (1-3)

Imanol Beloki Unamuno 2022ko urr. 29a, 19:01

Mondra eta UDAren arteko derbian, jokaldi bat.

Gizonezkoen Erregional Ohorezko mailako Mondra eta UDA taldeen aurkako derbia jokatu gaur, Mojategin, eta 1-3, UDA izan da garaile. Emaitza horren ondorioz, Mondra sailkapeneko azkenengo postuan dago, eta Aretxabaleta, berriz, hamahirugarren postuan.

Partidua hasi aurretik talde argazkia atera dute bi taldeek, Mondravember-eko –Bibote solidarioen mugimendua– kideekin batera. Hala, gizonezkoen gaixotasunen, batez ere barrabiletako edo prostatako minbizien, prebentzioa helburu duen egitasmoarekin bate eginez.

Mondravember-ekoak jokalariekin, Mondraren eta Udaren arteko derbia hasi aurretik.

Arrasateko Mondravember mugimenduko zenbait kide, Mojategin

Lehen zatian erabaki da partidua. Izan ere, 18. minutuan Iriren burukadaren ostean, 0-1 jarri da aurretik UDA. Eta, segidan, 20. minutuan, Unai Belokik atezainari iskin egin ondoren baloia sareetara sartu du, 0-2. Hala joan dira atsedenaldira. Bigarren zatian, berriz, 72. minutuan, Kermanek, UDAko jokalariak area kanpotik sartu du 0-3koa, eta, 80. minutuan etxekoen gol bakarra iritsi da, Mondrako Julen Valleren eskutik. Hala, 1-3 amaitu da Mondraren eta UDAren arteko partidua.

Bergarak eta Aloña Mendik garaipena

Bergarak, 12:00etan jokatu du zortzigarren jardunaldiko partidua, eta, 2-1 garaitu du Vasconia etxean jokatutako partiduan. Aloña Mendik ere etxean jokatu du, Azkoagainen, Elgoibarren aurka, eta, oñatiarrek ere 2-1 irabazi dute.