Ainara Urrutia eta Ainara Uribarri lehenengo Panticosan

Xabier Urtzelai 2021ko ira. 1a, 11:25

Ainara Uribarri –ezkerrean– eta Ainara Urrutia, asteburuan Panticosako helmugan. Argazkia: Trail Valle de Tena.

Asteburuan egin dute Panticosan Trail Valle de Tena lasterketa, eta Ainara Urrutia aretxabaletarra eta Ainara Uribarri oñatiarra nabarmendu dira distantzia ezberdinetan. Aretxabaletakoak 1K-n hartu zuen esku (10km) eta ez zuen kontrariorik izan. Oñatikoa 2K-n lehiatu zen (20km) eta probako errekorra ondu zuen.

Abuztu amaiera ondo zukutu dute Aretxabaletako Ainara Urrutiak eta Oñatiko Ainara Uribarrik, domekan Panticosan egin zuten Valle de Trail lasterketan podiumeko lehenengo koskara igo ziren-eta biak ala biak. Urrutiak 1K lasterketan hartu zuen esku, hori zen probako nobedadeetako bat, mendi lasterketetan murgildu gura dutenendako aproposa den distantziako proba egin gura izan zuten antolatzaileek, eta 10 kilometrorekin, eta 600 metroko lasterketarekin diseinatutako ibilbidea prestatu zuten. Bada, Aretxabaletakoak ez zuen kontrariorik izan (1.11.46) bederatzi minutuko tartea atera zion-eta bigarren sailkatuari.

Uribarrik garaipena eta errekorra

Ainara Uribarri oñatiarrak distantzia luzeagoko proba irabazi zuen (2K). Guztira 330 lasterkari abiatu ziren Panticosatik, eta 20 kilometrotan 1.200 metrotako desnibela gainditu behar izan zuten. Hor, oñatiarrak Faceras (2.288m) mendi tontorrera igotzen egin zuen tartea, eta ondoren, jaisten, diferentzia mantentzeko gauza izan zen (2.16.25). Gainera, Uribarrik lasterketako errekorra ezarri zuen, hiru minututan ondu zuen-eta duela hiru urte Nuria Gilek ezarritako marka.