Gipuzkoak irabazi du Bergara Hiria eskubaloi txapelketa

Mireia Bikuña 2019ko abe. 8a, 14:48
Kadete mailako Gipuzkoako selekzioa.

Errioxaren eta Debagoienaren kontrako bi partidua irabazi ditu, 19-18 eta 22-12, hurrenez hurren. Bigarren sailkatua Debagoiena izan da, eta hirugarren, Errioxa. Txapelketako jokalari onenaren saria June Beitia oñatiarrak jaso du.

Iazko harreraren ostean, bigarrengoz egin dute kadete mailako txapelketa. Hiruko txapelketa izan da. Lehia bakoitzak 20 minutuko bi zati eduki ditu. Lehen norgehiagokan Gipuzkoak eta Debagoienak neurtu dituzte indarrak. Lehen zatia oso parekatua izan da, eta minuturik gehienetan berdinduta ibili dira. Bada, bigarren zatian, Gipuzkoak erakutsi du maila bat gorago zegoela, eta errenta handiarekin irabazi du partidua: 22-12.

Bigarren lehian Errioxa eta Gipuzkoa egon dira aurrez aurre. Bi taldeen arteko ezberdintasunak handiak izan arren, bai jokalarien maila aldetik, baita erakutsitako jokoarengatik, partiduaren azken minutuetan estutu egin dute errioxarrek, eta 18na berdintzea ere lortu dute. Azken jaurtiketarekin irabazi dute lehia gipuzkoarrek. Lehia, eta txapelketa.

Hortaz, hirugarren partidua ez da erabakigarria izan txapelketa nork irabaziko zuen zehazteko, baina bai, bigarren eta hirugarren lekuak nola geratuko ziren jakiteko. Eta lehia horretan emozioa izan da nagusi. Bailarako selekzioak agindu eta kontrolatu du partidua minuturik gehienetan, baina azken jaurtiketarekin berdinketa lortu du Errioxak. Hortaz, penalti jaurtiketatan erabaki da bigarren lekua. Hiru penalti bota behar izan dituzte. Bailarako selekzioak botatako biak sartu ditu. Errioxaren lehen penaltia gelditu egin du Uxue Oses atezainak, eta bigarrena kanpora joan da.