Garesti egon da gola eta hutsean amaitu da UDAren eta Bergararen arteko derbia

Xabi Gorostidi 2019ko urr. 27a, 19:06

UDA hobeto aritu da baloiarekin, lehen zatian eta bigarrenean, eta eurek izan dituzte gol aukera gehienak. Baina partiduko garbiena Bergarak izan du bigarren zati hasieran, langa jo duen urrutiko jaurtiketa batekin. Luzapenera iristeko bi minuturen faltan, etxekoek aukera garbia izan dute, baina baloia kanpora joan da, eta puntu banaketarekin konformatu behar izan dute bi taldeek.

Derbi klasiko bat izan da UDAk eta Bergarak jokatu dutena: lehia askokoa, joko polit gutxikoa eta emozio faltarik izan ez duena. Partiduko lehen hamar minutuetan Bergara gogotsu zelairatu da, eta nagusi izan da Ibarrako berdegunean. Etxekoei kosta egin zaie partiduan sartzea, baina lehen 15 minutuak pasa ostean, partiduaren kontrola berreskuratzen hasi dira. Gillen eta Urzelai izan dira lehen zatian kalitaterik gehien erakutsi duten jokalariak, eta bi horien arteko jokaldi baten heldu da lehen zatiko aukerarik garbiena. Area kanpoan bat-bikoa egin dute bien artean, eta Urzelai bakar-bakarrik geratu da atezainaren aurrean. Eskuin hankarekin egin du jaurtiketa, baina Bergarako atezaina fin ibili da baloia desbideratzeko orduan.

Bigarren zatian, aldaketa ugari egin dituzte bi entrenatzaileek, jokalari freskoekin partiduari buelta eman nahian. Lehen minutuetan aukera polita izan du Balzategik, baina UDAko erdilariaren jaurtiketa gutxigatik joan da kanpora. Handik gutxira Bergararen abisua: alderatze batean baloia Andoni Najeraren hanketara heldu da, eta bitan pentsatu gabe atea zulatzera joan da. Jaurtiketa loratu xamarra atera zaio, UDAko atezainak espero ez zuena, baina sarera joan beharrean langa jo du. Handik partidu amaierara bitartean UDAk izan du baloiaren kontrola, baina aukera oso garbirik gabe. Berdinketa usaintzen zuten bi taldeek, baina 87. minutuan hiru puntuak etxean geratzeko zorian izan dira. Eskuin hegaletik egindako erdiraketa bat aldendu dute Bergarako atzelariek eta baloia franko geratu zaio area barruan UDAko Markel Zubizarretari; baina honen jaurtiketa gurutzatuegi joan da atearen eskuin aldetik. Amaieran, huts eta hutsekoa markagailuan, eta bi entrenatzaileak "pozik" puntuak batzen jarraitzen dutelako.

Kategoria berean, Mondrak etxetik kanpora jokatu zuen zapatuan, hain zuzen, atzealdeko postuetatik ihes egiteko kontrario zuzena den Oiartzunen zelaian. Eta, han lortutako emaitzak ez die ez batekoei ez bestekoei askorik laguntzen, puntu bana batuta itzuli ziren-eta etxera (1-1). Hala, Mondrak azkeneko postuan jarraitzen du, Oiartzunekin batera, bost puntu batuta.

Aloña Mendi bigarren postuan
Erregional preferentean Aloña Mendik 1-0 irabazi du Billabonaren kontra, eta oñatiarrak dagoeneko bigarren postuan sailkatuta daude, lider dagoen Beasainek baino bi puntu gutxiagorekin. Partida hasi aurretik Roberto Zurro Alberto eta Juan Luis Mardarasen aldeko minutu bateko isilunea gorde da. Roberto Zurro 1960, 1961 eta 1962 urteetan
Aloña Mendi Kirol Elkarteko jokalaria izan zen, eta Juan Luis Mardaras, ordea, Eibar taldeko
lehendakari izandakoa eta Gipuzkoako Futbol Federazioko aholkularia 30 urtez. Garaipenaren gola Martxel Aiastuik egin du 30. minutuan, baina bigarren zatian oñatiarrek gogotik sufritu dute, Billabonakoek ondo estutu dute-eta.
Maila berean Antzuolak ere garaipen ederra eskuratu zuen atzo etxean, Getariakoren kontra (3-1). Beasainen 2-0 galdu zuen Aretxabaletako bigarren taldeak, eta Mondrak 0-0 egin zuen etxean, Zumaiakoren kontra

Leintz Arizmendik bost gol, eta Bergarak zazpi
Emakumezkoen Ohorezko erregional mailan, berriz, lider dagoen Leintz Arizmendik 5-1 irabazi dio Intxaurdiri, eta lidergoan sendotzeko balio dio emaitza horrek. Bada, bost gol asko badira, Bergarak zazpi egin dizkio zazpi egin dizkio Urnietari, eta sailkapenaren erdialdean daude mahoneroak.