Fagor Industrial Aloña Mendik ezin izan du irabazi Arrasatekoen aurkako derbia etxean (22-24)

Amaia Txintxurreta Guridi 2018ko api. 7a, 22:04
Ford Mugarri Arrasate eta Fagor Industrial Aloña Mendi, nor baino nor gehiago.

Igoera fasera sailkatuta zeuden dagoeneko Fagor Industrial Aloña Mendi eta Ford Mugarri Arrasate, baina bi taldeak irabaztera atera dira Zubikoako kantxara. Lehenengo zatian oñatiarrak ibili dira hobeto eta markagailuan aurretik joan dira atsedenaldira (14-10). Bigarren zatian, baina, defentsan asko jaitsi dute etxekoek eta arrasatearrek aurre hartu eta irabaztea lortu dute.

Joaneko partiduan Ford Mugarri Arrasatek gailendu zuen Fagor Industrial Aloña Mendi. Eta gaur, Oñatin jokatutako partiduan ere ezin izan dute etxekoek irabazi.

Lehenengo zatian oñatiarrek joko hobea egin eta markagailuan aurretik jartzea lortu dute. Atsedenaldira lau goleko aldearekin joan dira (14-10), baina bigarren zatian etxekoek defentsan asko jaitsi dute eta erasoan ere baloi asko galdu dituzte. Arrasatearrak intentsitate handiagoz irten dira gainera kantxara eta abiadura igo egin dute. Markagailuan berdintzea eta aurretik jartzea lortu dute orduan Ford Mugarri Arrasatekoek. Azkenean, 22-24ko emaitzarekin bukatu da partidua.

Igoera faseko finalaurrekoan, gainera, oso erraz gerta liteke Fagor Industrial Aloña Mendi eta Ford Mugarri Arrasate berriro derbi bat jokatzen ikustea.