Tokiko tradizioko elikagaiekin egindako berrikuntza gastronomikoa sarituko dute Eroskik eta BCCk

2015eko irabazlea Luis Salcedo –ezkerrean–, eta finalistak Pablo Valdearcos eta Federico Guajardo.

BCC-Eroski sariaren V. edizioko deialdia egin dute. Tokiko tradizio handiko produktuei dimentsio gastronomiko berritzailea ematen dieten sukaldarien lana aitortzea da sariketaren helburua. Espainian bizi diren jarduneko sukaldari profesionalek parte har dezakete lehiaketan, eta proposamenak aurkezteko epea uztailaren 28an zabalduko dute.

Basque Culinary Centerrek eta Eroskik 2012an jarri zuten martxan sariketa hau. Helburua tokiko tradizioko elikagaien bidez egindako berrikuntza gastronomikoa aitortzea da. Parte hartu ahal izango dute Espainian bizi diren jarduneko sukaldari profesional guztiek.

Proposamenak aurkezteko epea

Proposamenak aurkezteko epea uztailaren 28an zabalduko da, eguena, eta irailaren 30ean itxiko da. Hiru proposamen onenak sarituko dituzte: 6.000 euro, 3.000 euro eta 1.000 eurokoak izango dira sariak.

Oinarriak www.premiobcceroskisaria.es atarian ikus daitezke. 

Aurkeztu beharreko dokumentazioa

Sukaldariek euren jatetxean egindako plater berritzaileak sarituko dituzte. Parte-hartzaile bakoitzak aurkeztu beharrekoa:

  • Erabilitako tokiko produktua jasotzen duen dossierra.
  • Errezeta azaltzen duen fitxa.
  • Jakia platerean erakusten duen argazkia.

Proposamen guztien artetik epaimahaiak hiru aukeratuko ditu, eta hiru horiekin finala egingo dute BCCeko egoitzan.

ALBISTEAK MUGIKORREAN

Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!

WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.

TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.