Donostiako Teknologia Parkean egongo da Gastronomia Zientzien Fakultatea eta 17,1 milioi euroko inbertsioa izango du proiektuak. 'Basque Culinary Center' Fundazioa, Mondragon Unibertsitatearen eta hainbat euskal sukaldariren eskutik sortu da; erakunde publikoen babesa ere badauka. Helburua, gastronomia-zientzien nazioarteko erreferente bihurtzea da. 18 hilabeteko epean eraikitzeko asmoa dute, 2011ko udarako.
Basque Culinary Center, Gastronomia Zientzien Fakultateko
eraikinaren lanak abian dira. Gaur, hilak 9, proiektuaren sustatzaileak- tartean
Mondragon Unibertsitatea- Donostiako
Teknologia Parkean elkartu dira ekimen honi beren babesa emateko eta lehen harria jartzeko. Bertan izan dira ere, Patxi López Lehendakaria, Cristina Garmendia Berrikuntzako Ministroa;
Isabel Celaá Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa sailburua; Odon Elorza Donostiako alkatea; Markel
Olano Gipuzkoako Diputatu Nagusia; eta Iosu Zabala Mondragon Unibertsitateko Errektorea. Ekimena babestu duten sukaldariak ere izan dituzte lagun.
2011-2012
ikasturterako prest
18 hilabete geratzen dira zentroaren jarduera
abiarazteko eta aurreneko sukaldaritzako unibertsitate ikasleak hartzeko. Eraikina, 8.000 metro koadroko lursailean altxatuko da eta eremu hauek izango ditu: hainbat eremu sukalde lanetarako;
esperimentaziorako gelak; pastelak, ogiak eta izozkiak egiteko
tailerrak eta laborategiak; eta ikerketarako eremua edota jatetxea, besteak beste.
Mondragon Unibertsitatea buru duen proiektua da eta
2011n, Espainiako Gastronomia Zientzietako lehen Fakultatea izango da; eta
Europako bigarrena. Horrez gain, gastronomiaren eta elikagai-zientziaren
alorreko Ikerkuntza eta Berrikuntza Zentroa edukiko du. Zentroaren helburua
gastronomia-zientzietako arlotan
nazioarteko erreferentzia-gunea izatea da.
I+G+b-ko zentroaren helburua, berriz, goi-sukaldaritzako eta
beste enpresa-sektore batzuetako profesionalen artean ikerketa eta ezagutzen transferentzia
sustatzea da, baita gastronomiari zuzenean edo zeharka loturiko
ezagutza-transferentzia ere, horien artean sinergiak sortzeko.
Mondragon Unibertsitateak sustatua
Basque Culinary Center, Mondragon
Unibertsitateak eta nazioartean oso ezagunak diren sukaldariek sustatu
dute. Erakunde publiko guztien babesa jaso du: Eusko Jaurlaritzarena,
Berrikuntzako Ministerioarena, Gipuzkoako Foru Aldundiarena eta Donostiako
Udalarena.
ALBISTEAK ESKUKO TELEFONOAN
Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!
WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.
TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.
ASTEBURUETAKO BULETINA
Zure posta elektronikoan asteburuko albiste nabarmenekin osatutako mezua jasoko duzu. Harpidetu zaitez debalde hemen.
Harpidetza aukera guztiak