Gastronomia Zientzien Fakultateko lehen harria jarri dute

Maider Arregi 2009ko abe. 9a, 18:51
Donostiako Teknologia Parkean egongo da Gastronomia Zientzien Fakultatea eta 17,1 milioi euroko inbertsioa izango du proiektuak. 'Basque Culinary Center' Fundazioa, Mondragon Unibertsitatearen eta hainbat euskal sukaldariren eskutik sortu da; erakunde publikoen babesa ere badauka. Helburua, gastronomia-zientzien nazioarteko erreferente bihurtzea da. 18 hilabeteko epean eraikitzeko asmoa dute, 2011ko udarako.
Basque Culinary Center, Gastronomia Zientzien Fakultateko eraikinaren lanak abian dira. Gaur, hilak 9, proiektuaren sustatzaileak- tartean Mondragon Unibertsitatea- Donostiako Teknologia Parkean elkartu dira ekimen honi beren babesa emateko eta lehen harria jartzeko. Bertan izan dira ere,  Patxi López Lehendakaria,  Cristina Garmendia Berrikuntzako Ministroa;  Isabel Celaá Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa sailburua;  Odon Elorza Donostiako alkatea; Markel Olano Gipuzkoako Diputatu Nagusia; eta  Iosu Zabala Mondragon Unibertsitateko Errektorea. Ekimena babestu duten sukaldariak ere izan dituzte lagun.

2011-2012 ikasturterako prest

18 hilabete geratzen dira zentroaren jarduera abiarazteko eta aurreneko sukaldaritzako unibertsitate ikasleak hartzeko. Eraikina, 8.000 metro koadroko lursailean altxatuko da eta eremu hauek izango ditu: hainbat eremu sukalde lanetarako; esperimentaziorako gelak; pastelak, ogiak eta izozkiak egiteko tailerrak eta laborategiak; eta  ikerketarako eremua edota jatetxea, besteak beste.

Mondragon Unibertsitatea buru duen proiektua da eta 2011n, Espainiako Gastronomia Zientzietako lehen Fakultatea izango da; eta Europako bigarrena. Horrez gain, gastronomiaren eta elikagai-zientziaren alorreko Ikerkuntza eta Berrikuntza Zentroa edukiko du. Zentroaren helburua gastronomia-zientzietako arlotan  nazioarteko erreferentzia-gunea izatea da.

I+G+b-ko zentroaren helburua, berriz, goi-sukaldaritzako eta beste enpresa-sektore batzuetako profesionalen artean ikerketa eta ezagutzen transferentzia sustatzea da, baita gastronomiari zuzenean edo zeharka loturiko ezagutza-transferentzia ere, horien artean sinergiak sortzeko.

Mondragon Unibertsitateak sustatua

Basque Culinary Center, Mondragon Unibertsitateak eta nazioartean oso ezagunak diren sukaldariek sustatu dute. Erakunde publiko guztien babesa jaso du: Eusko Jaurlaritzarena, Berrikuntzako Ministerioarena, Gipuzkoako Foru Aldundiarena eta Donostiako Udalarena.

ALBISTEAK ESKUKO TELEFONOAN

Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!

WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.

TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.

ASTEBURUETAKO BULETINA

Zure posta elektronikoan asteburuko albiste nabarmenekin osatutako mezua jasoko duzu. Harpidetu zaitez debalde hemen.


Harpidetza aukera guztiak