Helburuak
- Euskal sukaldaritzak nazioartean goi mailako gune izateari eutsi diezaiola;
- Ikerketa eta ezagutzaren transferentzia sustatzea goi sukaldaritzako profesionalen eta enpresa sektoreen artean
- Goi sukaldaritzaren arloan Euskadi nazioartean sustatzea
Ikasketa maila ezberdinak
Zientzia Gastronomikoen Fakultateak Sukaldaritza Arteetako unibertsitate-gradua eskainiko du, eta horrekin batera graduondoko beste lau titulu, sukaldaritzako profesionalei eta beste sektore batzuetakoei zuzendutakoak; etengabeko prestakuntza; eta sukaldaritza zaleentzako eskaintza ere izango du.
I+G+b zentroa
I+G+b zentroak 6 ikerketa-ildo jorratuko ditu:
- heziketa eta elikadura-ohiturak
- elikadura mailako gizarte-ardura
- elikadura-joerak
- berrikuntza sektoreko enpresen kudeaketa
- gastronomiarekin lotura duten teknologien garapena
- elikagaiak prestatu, aurkeztu eta kontserbatzearen ingurukoa
Enpresa foroa
Basque Culinary Center izango denaren inguruan enpresa-foroa sortuko da, Gipuzkoako Merkataritza Ganberak sustatuko duena, elikaduraren eta sukaldaritzaren sektorean berrikuntza bultzatzeko helburuarekin.