Itxaso Markiegi bergararra munduko hockey txapelduna

Mirari Altube Arrese 2024ko ira. 5a, 07:40

Burdinola Irristaketa Klubeko jokalari den Itxaso Markiegi Baskaran bergararrak urrezko domina eskuratu du Espainiako selekzioarekin Italian jokatutako munduko hockey txapelketan.

Markiegi gazte mailako Espainiako selekzioko kide izan da, abuztuaren 29tik irailaren 2ra bitartean, Italian,  jokatu den World Skate Games txapelketan. Sekulako lehiaketa egin duela taldeak adierazi dute federaziotik; izan ere, 72 gol sartu dituzte guztira eta bakarra jaso dute beraien atean, finalean hain zuzen ere.

Estatu Batuak izan zuten aurkari astelehenean, irailaren 2an, jokatutako finalean eta 1-4 irabazi zieten haiei. Partidu horretako lehen gola Markiegik berak sartu zuen, bosgarren minutuan. Atsedenaldirako 0-3 zihoazen aurretik eta bigarren zatian errematatu egin zuten hori 0-4 jarrita. Bukaerarako bost minutu geratzen zirenean sartu zieten gola estatubatuarrek baina markagailua ez zen gehiago mugitu.

Hala, zilarrezko domina eskuratu zuen Estatu Batuakek  eta brontzezkoa Namibiak; Italia, anfitrioia, laugarren postuan geratu zen.

Garaipen horrekin, bosgarrenez lortu du munduko txapelduna izatea Espainiako junior mailako selekzioak.