50. urtebetzea ardoarekin eta urdaiazpikoarekin ospatzen hasi dira Madura elkartekoak

2018a urte berezia izango da Bergarako Madura elkarte gastronomikoko lagunentzat, aurten mende erdi betetzen dutelako. Urtean zehar hainbat ekitaldi egiteko asmoa dute, baina gaur arratsaldekoa izan da lehena. 70 lagun inguru batu dira bertan Solabal etxeko ardoen dastaketa egin, eta urdaiazpiko moztu berria dastatzeko.

Elkartea osasuntsu dago bazkide kopuruari dagokionez. Momentu honetan 98 bazkide daude –horietako zortzi jubilatuak–, eta plaza guztiak beteta izan arren, itxaron zerrendan jendea dute zain. Gainera bazkideen bataz besteko adina nahiko baxua da, jende gazte ugari sartu delako azken aldian. "Elkarte alboan etxe berriak eraiki dira, eta haurrak dituzten bazkide gazte asko sartu dira. Beraz, urte batzuetarako etorkizuna nahiko bermatuta daukagu" azaldu du Ainhoa Bengoa elkarteko presidenteak.

Urtean zehar ekintza gehiago egiteko asmoa dutela ere azaldu Bengoak. "Gaurko ardo dastaketarekin hasi dugu ekintza zikloa, eta aurrerago halako beste bat egingo dugu, baina garagardoekin. Horrez gain haur txikiak dituzten bazkide ugari ditugunez, haurrentzako ikuskizunen bat ere prestatu nahian gabiltza, pailazoekin seguruenik. Eta urtea borobiltzeko, bazkide guztiekin afari elegante bat egitea ere gustatuko litzaiguke".

 

ALBISTEAK MUGIKORREAN

Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!

WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.

TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.