Jarraian, postre lehiaketarako oinarriak:
Gaia:
Etxean egindako gluten gabeko postreak.
Parte hartzea:
Euskadiko Zeliakoen Elkarteko bazkide guztiek parte hartu dezakete. Bazkide bakoitzak kategoriako postre bat aurkez dezake.
Kategoriak eta sariak
Helduak: La Oriental-ek eskainitako 100 euroko bonua. Haurrak: Magora Bakery-k eskainitako oparia. Parte hartzaileen artean zozketa Eki-Lur-eko saskia.
Teknika eta formatua:
Teknika librean etxean egindako postreak onartuko dira.
Postrearen aurkezpena:
Postreak estalita aurkeztuko dira. Postrearekin batera errezeta ere aurkeztu beharko da. Postreek EZINGO dute esne-gainarik edo kremarik izan.
Aurkezteko lekua eta ordua:
Postrea maiatzaren 26an Bergaran egingo den glutenik gabeko jaialdian aurkeztu behar da 17:30 eta 18:30ak artean.
Epaimahaia eta ebaluazio irizpideak:
Epaimahaia: Bergarako gozogileak.
Ebaluazio irizpideak: zaporea, palatabilitatea, testura eta itxura.
Epaia:
Epaia jaialdian jakinaraziko da.
Oinarrien onarpena eta egileen eskubideak:
Parte hartzeak oinarriak onartzea dakar. Parte hartzaileek plagio edo indarrean dagoen legediaren haustearen erantzukizunetik salbuesten du antolakuntza. Antolatzaileek aurkeztutako postreen erreprodukzio, ustiatze eta erakusketa eskubidea bereganatzen dute.