Partidu ona egin zuen Soraluce BKEk Askartzaren kontra (33-33)

Jokin Bereziartua Lizarazu 2011ko urt. 9a, 12:54

Intentsitatez betetako partidua jokatu zuten atzo Soraluce BKE eta Askartzak Labegaraietan. Talde bizkaitarra etxeko taldea baino hobeto sartu zen norgehiagokan eta lehen zatiko erdialdera arte hiru tantoko aldea mantendu zuen etxeko taldearen aurrean. Baina lehen zatiko bigarren partean suspertu egin ziren mahoneroak eta lehen zatia aurretik amaitzea lortu zuten (17-16). Bigarren zatian ondo irten ziren bergararrak eta lehiako azken txanpara arte aurretik izan ziren markagailuan (19-17/ 21-19 / 25-23), baina azken hamar minutuetan Askartzak, taldeko jokalari onenak kantxan zituela, emaitzari buelta ematea lortu zuen eta aurretik jartzea ere lortu zuten. Azken minutua emozioz betetakoa izan zen; etxeko taldea aurretik zela (33-32), azken segunduetan berdintzea lortu zuten bizkaitarrek. Azken emaitza, 33-33.

Josetxo Muniategi Soraluce Bergara taldeko entrenatzailea pozik zegoen taldearen lanarekin: "Defentsan ondo aritu gara eta erasoan oso bizkor ibili gara, orain arteko partidurik bizkorrena egin dugula esango nuke". Urtea hasteko bigarren sailkatuaren aurka berdinketa lortzea ez dago batere txarto. Datorren astean liderraren aurka lehiatuko dira, emozioz josita datorren derbian: Arrasateko Ford Mugarri taldearen aurka neurtuko dituzte indarrak.

Partiduaren gaineko kronika osoa, argazkiak eta Josetxo Muniategi entrenatzaileari elkarrizketa asteleheneko Goiena paperean izango duzue irakurtzeko aukera.