Gipuzkoako 21 harategik hartu dute parte III. edizio honetan, eta Debagoieneko zazpi jatetxe edo taberna lehiatu dira lehen aldiz eskualdeko tripaki plater onenaren egileak izateko esperoan.
Epaimahaia bost lagunek osatu dute
- Josema Azpeitia, gastronomia-kritikaria.
- Asier Antia, Ezkina tabernako sukaldaria.
- Mailu Odriozola, harakina eta Ederto-Harakeleko ordezkaria.
- Belen Lobo, harakina eta Ederto-Harakeleko ordezkaria.
- Eñaut Arriaran, Arrasateko Udaleko zinegotzia.
Tripakien kalitatea ebaluatzeko hainbat irizpide hartu dira kontuan: osagaien hurbiltasuna, konbinazioa, plateraren itxura, zaporea eta testura.
Azpeitia eta Elgeta
Gipuzkoako harategien kategorian:
- Valentín Odriozola Agirrezabal, Odriozola harategia (Azpeitia).
- Patxi Arangiz Oiarbide, Oiarbide harategia (Beasain).
- Xabier Gaztañaga Fernandez, Iosu harategia (Aretxabaleta).
Debagoieneko jatetxe eta tabernen kategorian:
- Haizea Taberna (Elgeta).
- Ezkina Taberna (Arrasate).
- Gurea Taberna (Aretxabaleta).