Hirugarren laurdenean erabaki da Iturripeko partidua, etxekoen alde: 71-59

Mireia Bikuña 2023ko aza. 19a, 20:57

Mondragon Unibertsitateak 14 puntuko aldea atera du atsedenaldiaren osteko lehen tartean, eta erabakita utzi du Easoren kontrako lehia. Laugarren laurdena oso eskasa izan da etxekoendako: hamaika puntu bakarrik lortu dituzte. Bada, aurretik lortutako abantaila nahikoa izan zaie garaipena eskuratzeko.

Gipuzkoarren arteko derbia jokatu dute Iturripen. Lehen bi laurdenak nahiko parekatuak izan dira, baina kantxako jokoan eta baita markagailuan ere. Lehen tartean MU izan da nagusi, eta lau puntuko abantaila atera du (18-14) eta bigarrenean donostiarrak gailendu dira (18-19). Hala, hiru puntuko abantailarekin joan dira etxekoak atsedenaldira: 36-33.

Hirugarren tartean erabakita utzi dute lehia, Easo baino askoz hobea izanda: erasoan eta defentsan. 24 puntu sartu dituzte laurden bakarrean, 60 guztira. Donostiarrak, berriz, ez dira fin ibili eta hamar puntu baino ez dituzte sartu, ia galtzera kondenatu dituztenak.

Azken laurdenaren aurretik arrasatearrek zuten 17 puntuko aldea nahikoa izan da puntuak etxean geratzeko.