Ainara Urrutia Euskadiko txapeldun izan da Kanpezun

Mirari Altube Arrese 2024ko mai. 14a, 11:58

Ainara Urrutia podiumean, Irune Velez de Mendizabal eta Ainhoa Intxausti lasterkariekin. (Argazkia: Euskal Mendizale Federazioa)

Kanpezun (Araba) jokatu dute domekan Euskadiko txapelketa, eta maratoi erdiko distantzian lehen emakumea izan da Ainara Urrutia lasterkari aretxabaletarra. Aretxabaletakoak hiru ordu pasatxoan (3:00:49) egin zuen 26 kilometroko eta 1.930 metroko desnibela zuen ibilbidea.

Euskadiko Txapelketan 400 lasterkari inguruk hartu zuten parte. Gizonezkoen artean irabazlea izan zen Lezoko Ander Iñarra (2:29:56) eta Arrasateko Asier Azkaratek laugarren postuan bukatu zuen (2:31:58); Azkarate, gainera, hirugarrena izan zen Euskadiko txapelketan.