Bigarrenez egingo den azoka berezi horretan hogei bat postu jarriko dituzte, era guztietako barazkiekin, beti ere izarra tomatea izanda. "Ekoizle gehienak herrikoak izango dira, eta gehienek Aretxabaletako tomatea ekoizten dute", azaldu du Agurtzane Diaz Deba Garaia Landa Garapenerako teknikariak.
Tokiko tomateen gainean eta bereziki Aretxabaleta izenekoaren gainean inork baino gehiago dakien Marc Badal ikerlariak hazia lortzeko tailerra eskainiko du (11:30). Tomate erakusketa popularra ere izango da beste urte batez. Han jarriko dituzte ikusgai herritarrek eroandako fruituak eta onenek saria jasoko dute. Ortu lehiaketako sariak ere orduan banatuko dituzte. Eta hirugarren bat ere izango da; gastronomia elkarteek gertatutako zopa hotz lehiaketa. Epaimahaiak erabakia hartu ondoren zopa horiek probatu ahal izango dira; iaz, esaterako, bi elkarte bakarrik aurkeztu ziren baina ezin gusturago dastatu zituzten herritarrek bi zopak.
Pintxo ibilbidea
Herriko hamaika tabernak egin du bat Tomatearen Astearekin eta iaz lez, tomate pintxoak gertatuko dituzte herritarrek dasta ditzaten; hona hemen parte hartuko duten tabernak: Bedarreta, Buket, Dagda, Express, Gurea, Haizea, Hirusta, Iosu, Mugi, Orly eta Taberna Berri.
"Pozik" orain artekoarekin
Hirugarrenez antolatu duten Tomatearen Astea errotzen doala uste dute Debagoieneko Mankomunitateko arduradunek, eta gero eta ikusmin handiagoa pizten duela. Hala, harrera beroa izan dute orain arte egindakoek, tomatearen onuren gaineko hitzaldiak, umeendako tailerrak eta hazia lortzeko ikastaroak.
ALBISTEAK ESKUKO TELEFONOAN
Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!
WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.
TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.
ASTEBURUETAKO BULETINA
Zure posta elektronikoan asteburuko albiste nabarmenekin osatutako mezua jasoko duzu. Harpidetu zaitez debalde hemen.
Harpidetza aukera guztiak