Hamalau bat postu jarri zituzten –beste urte batzuetan egon ez den txotxongiloen postu bat ere izan da aurten– eta hainbat jaki eta edari dastatzeko aukera izan zen: Errioxatik ekarritako ardoa, ogia edota hestekiak; Arrasateko Corazón de Encina elkartekoen Extremadurako txitxi-burruntzi, ahutz eta ardi gazta, urdaiazpiko iberikoa, ardoa edota elkarteko emakumeek egindako erroskillak; Galiziako olagarro edota enpanadak; eta Aratz elkartearen eskutik, Euskal Herriko buzkantza, txorizoa edota Idiazabalgo gazta eta Arrasateko txakolina ere dastatu ahal izan ziren, besteak beste. Corazón de Encina eta Aratz taldekoak pozik zeuden Aretxabaletako jaira eramandako produktu gehientsuenak amaitu egiten zaizkielako.
Galiziako eta Gaztela eta Leongo dantzak ikusi eta jotak entzuten ere izan ziren herritar ugari.
20. patxaran lehiaketa ere