Antzuolan jaio edo bizi direnek parte hartu ahal dute gisatu lehiaketan. Antzuolako gastronomia elkarteek, auzotarrek, koadrilek, herriko edozein elkartek, zein horretarako osatutako taldeek eman dezakete izena lehiaketan. Taldeak bi edo hiru lagunekoak izango dira. Gaztetxe aurrean izango da lehiaketa.
Dastatzea
9:30erako egon beharko dira parte hartzaileak Gaztetxe aurreko arkupetan. Hiru ordu izango dute sukaldariek gisatua prestatzeko: 12:30ean bukatuta egon beharko da. Ondoren, sari banaketa hasiko da; eta, 13:00etan dastatzearen ordua izango da.
Eraman beharrekoak
Jakiak, sua, amantalak eta sariak Udalak ipiniko ditu. Bestalde, parte-hartzaileek ekarri beharko dituzte: zartagina, kazola, sardexka, kutxiloa... Hau da, behar izango duten ontzi guztiak. Lanerako suak eta mahaiak zozketa bidez erabakiko dira lehiaketa hasi baino lehen. Jana lehiaketan bertan prestatu beharko da, ezingo da etxetik gertatuta ekarri.
Izen-ematea
Lehiaketan izena eman nahi duenak uztailaren 9ra arte, egubakoitza, izango du aukera. Horretarako udaletxera deitu beharko du –943 766 246– edo mezu bat idatzi ondoko helbidera: kultura@antzuola.net.