Askotariko gaztak dastatzeko aukera izango da Aitz Garbin

Maider Arregi 2016ko urr. 28a, 08:00

Herriko eta inguruko bailaretako baserrietan egiten diren gazta motak dastatzeko aukera izango da Antzuolako Aitz-Garbi tanbernan. Dastaketa azaroaren 6an, domekan egingo dute. Parte hartzeko izena eman daiteke tabernan bertan.

Ahuntz eta ardi gaztak dastatzeaz gain, bakoitzaren ezaugarriak zeintzuk diren ere azalduko zaie parte hartzaileak gaztaren mundura murgilduz. "Horrez gain, baina, baserritar gaztagile horien bizimodua eta lanak ezagutuko dituzte bertaratzen direnek. Aukera paregabea jaten dugunaren atzean zer eta nor dagoen jakiteko", azaldu dute antolatzaileek.
Izan ere, herriko gaztagile batek ere parte hartuko du. Hala, Antzuolako Pikunieta baserrikoek, ardi gazta nola egiten duten azalduko dute eta honek dituen bereizgarriak ekarriko dituzte. Bertan izango dira ere Itziarko Egixa baserrikoak (ardi gazta) eta Soraluzeko Egotzakoak (ahuntz gazta). Hamasei lagunendako plaza mugatua dago. Izena azaroaren 3ra arte eman daiteke Aitz Garbin.

ALBISTEAK ESKUKO TELEFONOAN

Debagoieneko albiste nabarmenenak eta azken ordukoak Whatsapp edo Telegram bidez jaso gura dituzu? Harpidetu zaitez doan!

WHATSAPP: Bidali ALTA 688 69 00 07 telefono zenbakira –Whatsapp bidez–.

TELEGRAM: Batu zaitez @GoienaAlbisteak kanalera.

ASTEBURUETAKO BULETINA

Zure posta elektronikoan asteburuko albiste nabarmenekin osatutako mezua jasoko duzu. Harpidetu zaitez debalde hemen.


Harpidetza aukera guztiak