Hala, joan den maiatzean, kipularen prezioa %845 aldiz handiagoa izan zen dendan ekoizpen-lekuan baino; alkatxofarena, %726 aldiz handiagoa; azarena, %647 aldiz handiagoa; madariarena, %569 aldiz handiagoa…
Egunero-egunero kontsumitzen diren produktuak ere ez dira hortik kanpo geratzen: patataren prezioa %500 handiagoa izan zen; behi-esnearena, %161; oilaskoarena, %132; txahal-okelarena, %327…
Indize hori, IPOD izenekoa, COAGek, Nekazal-erakundeen koordinakundeak, UCE eta Ceaccu kontsumitzaileen elkarteekin batera egindakoa da. Batez beste, nekazaritzako produktuen prezioa 4,84 aldiz puztu zen maiatzean baserritik saltokira bidean, eta abeltzaintzako produktuena, 3 aldiz.
Prezio soilei begiratuta ere argi geratzen da produktua ekoiztea kostatzen dena baino zenbat gehiago ordaintzen duen kontsumitzaileak: kipula kiloa 0,11 euro kostatzen zen ekoizpen-lekuan, eta 1,04, saltokian; txahal-okela kiloa, 3,91 euro baserrian eta 16,68 euro saltokian.